Вхід

Рівне вечірнє

Резолюція пленуму Національної спілки журналістів України

12 грудня 2013

м. Київ

В Україні спостерігається брутальний наступ на свободи громадян і суспільства в цілому. Вершиною цинізму й нехтування гарантованих Конституцією прав на свободу слова, думки, вільне вираження своїх поглядів і переконань, збирання, використання та поширення інформації стало безпрецедентне побиття десятків журналістів, в тім числі і наших колег з-за кордону, які виконували свій професійний обов'язок під час акцій громадянської непокори в Києві. Про згортання демократичних свобод свідчать і рішення про фактично примусове депортування з України наших зарубіжних колег, зокрема, грузинських, та утримання під вартою українського журналіста яких звинуватили у ніби участі в масових заворушеннях.

Національна спілка журналістів України категорично засуджує будь-які прояви насильства до журналістів та мирних акцій громадян.

Підтверджуючи нашу безумовну підтримку євроінтеграційних устремлінь України, застережених продемонстрованою волею народу та декларованими засадами зовнішньої політики України, ми вимагаємо від Президента України, Верховної Ради та правоохоронних органів:

  • Покарати винних у побитті мирних громадян та журналістів під час акцій протесту.

  • Негайно звільнити усіх затриманих і ув’язнених учасників акцій громадської непокори.

  • Неухильно дотримуватись гарантованих Конституцією прав і свобод громадян, наріжними з яких є також право н свободу слова та інформації.

  • Утримуватися від будь-яких дій, спрямованих на спробу силового розв'язання громадянського конфлікту.

Ми звертаємося до міжнародних журналістських організацій, наших зарубіжних колег підтримати позицію НСЖУ. Закликаємо наших колег – працівників національних та регіональних ЗМІ професійно виконувати свій обов’язок, подаючи неупереджену та об’єктивну інформацію про події в столиці та країні.

Ми звертаємося також до наших російських колег із закликом об'єктивно висвітлювати події в Україні, уникати заангажованості та участі в антиукраїнській інформаційній кампанії, що, на жаль, спостерігається і більше схожа на інформаційну війну проти України, налагодження в тім числі українсько-російського мирного діалогу.

Спілка журналістів висловлює глибоку вдячність усім колегам, які у цей відповідальний час професійно працюють на висвітленні подій Євромайдану, подають суспільству об’єктивну та неупереджену інформацію, ризикуючи власною безпекою. НСЖУ готова надавати всебічну юридичну та інформаційну підтримку нашим мужнім колегам.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner