Вхід

Рівне вечірнє

З 21 листопада, від початку масових протестів в Україні, 136 журналістів постраждали під час або в результаті виконання професійних обов’язків. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

ІМІ зауважує, що до уваги брались лише випадки, пов'язані з професійною діяльністю, і такі, де журналісти отримали реальні поранення або пошкодження техніки.

Більшість журналістів — 80 випадків — постраждало за останні 2 тижні (з 19 січня по 2 лютого 2014 року).

Найбільше журналістів постраждало від побиття міліцією чи бійцями «Беркуту» — 54 випадки.

27 журналістів отримали поранення від вибуху світло-шумових гранат, на 21 працівника ЗМІ нападали тітушки.

Було зафіксовано 17 випадків поранень журналістів від куль, які летіли зі сторони міліції на вул. Грушевського у Києві. Також було 2 випадки, коли беркутівці цілились журналістам у камери, проте ті встигали заховатись і кулі влучали мимо.

Ще 19 журналістів постраждали внаслідок інших дій, наприклад, від давки між міліцією та протестувальниками, від каменів, які летіли з різних сторін, та від отруєння сльозогінним газом.

31-му журналісту пошкодили або повністю знищили техніку — відеокамери, фотоапарати, планшети, флешки, та інше.

11-тьох журналістів затримувала або заарештовувала міліція.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner