Вхід

Рівне вечірнє

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак звернувся до генерального прокурора щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму. Йдеться не просто про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 Кримінального кодексу України), а про криваві розправи над громадянами України та іноземцями.

Про це повідомляє «Телекритика».

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак звернувся до генерального прокурора України Олега Махніцького з відкритим листом щодо нападу у Севастополі на знімальну групу телеканалу «Інтер» та їхніх колег. Текст листа наводимо повністю.

Генеральному прокурору України

Махніцькому О.І.

Шановний Олеже Ігоровичу!

Не минає і дня, щоб з українського півострова Крим не надходила інформація про жорстоке побиття вітчизняних і зарубіжних журналістів.

Так звані сили кримської «самооборони» при підтримці російських окупаційних військ фактично здійснюють силову зачистку Криму від представників засобів масової інформації.

Робиться це з однією метою: не допустити правдивого висвітлення подій у Криму, перешкодити виявленню численних злочинів і порушень Конституції України з боку самопроголошеної кримської влади та російських збройних сил, які незаконно прибувають на українській території.

Зокрема, жертвами свавілля уже стали журналісти-розслідувачі Анна Бабінець і Дмитро Гнап («Громадське телебачення»), Влад Лавров (Kyiv Post), Костянтин Реуцький (стрімер із Луганська) та чотири їхніх російських колеги, журналіст Олексій Сімаков і оператор Олександр Альбінський, оператор В'ячеслав Скворчевський, журналіст Ігор Левенок, кореспонденти «Інтера» Олена Механік, Андрій Цаплієнко і два оператори каналу, режисер 5-го каналу Антон Локтіонов та інші.

У даному випадку йдеться не просто про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 Кримінального кодексу України), а про криваві розправи над громадянами України та іноземцями, які перебувають на нашій території, що в наслідку призвело до каліцтв і серйозного підриву їх фізичного і морального здоров'я.

Звертаюся до Вас, шановне пане Генеральний прокуроре, невідкладно вжити заходів щодо виявлення і покарання усіх, хто посягнув на життя і здоров'я журналістів у Криму.

Про результати прошу інформувати українську і зарубіжну громадськість.

З повагою, Богдан Червак, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner