Вхід

Рівне вечірнє

У Рівненському видавництві "Волинські обереги" щойно вийшла з друку нова книга колишнього головного редактора обласних газет "Зміна" та "Червоний прапор", колишнього голови обласної організації Національної спілки журналістів України, заслуженого журналіста України Георгія Сербіна.

Документальна повість, яка отримала назву "Вогненні рядки", була задумана автором ще в далекому 1978 році, коли почав працювати на посаді заступника головного редактора "Червоного прапора". Саме тоді він приступив до виявлення і вивчення архівних матеріалів, свідчень учасників героїчної партизанської боротьби проти гітлерівських загарбників на Волині, спогадів журналістів і поліграфістів, котрі безпосередньо робили і випускали Рівненську підпільну газету "Червоний прапор", яка виходила в роки окупації у глибокому тилу на півночі нашої області - у селі Дібрівськ Зарічненского району.

- Однак сталося так,- говорить Георгій Павлович,- що у зв'язку з непередбачуваною журналістською і письменницькою роботою, невідкладними обставинами та подіями роботу над книгою на тривалий час було припинено . А повернувся я до цієї теми і раніше даної обіцянки аж через 40 років. Дещо з із подробиць записів у ті далекі часи призабулося. Але головне ожило і з'явилося у цій омріяній документальній повісті. Це - данина і уклін від людського серця і моєї пам'яті хоробрим, здібним журналістам і друкарям героїчного "Червоного прапора".

У "Вогненних рядках" читач знайде і низку прізвищ журналістів, письменників, чия творчість так чи інакше пов'язана з Рівненщиною, ознайомиться із повідомленнями про їх життя і творчість.

Частину тиражу Георгій Сербін з автографами люб'язно погодився передати колективам реформованих комунальних газет краю. Побачать книгу і читачі низки бібліотек Рівного.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner