Вхід

Рівне вечірнє

Рівненський окружний адміністративний суд підтвердив протиправність відмови у наданні інформації журналістці Рівненсько-Волинського інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада». Про це повідомляє Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП).
Журналістка Рівненсько-Волинського інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада» Антоніна Торбіч оскаржила у суді відмову Регіонального інформаційно-комп'ютерного центру Рівненської облради надати детальну інформацію про закупівлю системи зв'язку «відеоконференція», здійснену 2011 року. Юридичну допомогу журналістці надавала медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) Людмила Опришко в рамках проекту «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк за підтримки АМР США.
За телевізори, керовану PTZ-камеру, вебкамери, спікерфони, спліттер, комутатор для Регіонального інформаційно-комп'ютерного центру з обласного бюджету було  витрачено 338 тис. 353 грн. Таку суму рівненським журналістам назвали у 2012 році. Закупівлю обладнання комунальний заклад Рівненської облради «Регіональний інформаційно-комп'ютерний центр» здійснив у ТОВ «ІТ-Рішення».


Антоніна Торбіч звернулася до Рівненської облради з проханням про доступ до детального кошторису обладнання та копій договору, яким була передбачена закупівля згаданої системи. Згодом запит потрапив до комунального закладу «Регіональний інформаційно-комп'ютерний центр». Там відмовили у наданні повної інформації, посилаючись на те, що договором між ним та ТОВ «ІТ-Рішення» передбачено нерозголошення інформації фінансового або комерційного характеру відносно сторін договору. А дозволу на розголошення інформації ТОВ «ІТ-Рішення», мовляв, не надало.
«Така відмова у наданні інформації та документів прямо суперечить Закону України «Про доступ до публічної інформації». Законом передбачено, що доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, не може бути обмежено», - заявила адвокат, медіа-юрист Людмила Опришко, коментуючи рішення суду на користь рівненської журналістки.

 

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner