Вхід

Рівне вечірнє

Насилля над журналістами набуло катастрофічних масштабів, – заява НСЖУ та НМПУ

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка висловлюють обурення фактом жорстокого побиття журналістки та громадської діячки Тетяни Чорновіл. Тетяна – активістка Євромайдану, є автором та блогером «Української правди». У своїх журналістських розслідуваннях вона викривала корупційну діяльність високопосадовців та державних чиновників.

За словами колег, у день перед побиттям вона проводила зйомку маєтків Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та Генпрокурора Віктора Пшонки.

НСЖУ та НМПУ нагадують про те, що вони продовжують вимагати відставки Міністра внутрішніх справ за його бездіяльність у справі покарання винних в нападах та побиттях журналістів. Факти застосування сили до працівників ЗМІ з боку як правоохоронних органів, так і невідомих молодиків спортивної статури, які супроводжують провладні заходи, набувають загрозливих масштабів. Протягом кількох останніх тижнів близько півсотні журналістів було побито під час силового розгону правоохоронцями учасників мирних протестів. Жодного з винних не покарано. У сьогоднішньому вигляді міліція становить суспільну небезпеку. А Міністр або не контролює ситуацію у відомстві, або ж є ініціатором відповідних вказівок, які спричинять агресію з боку його підлеглих до співробітників засобів масової інформації.

Також НСЖУ та НМПУ звертаються до Європейської федерації журналістів з проханням направити в Україну делегацію ЄФЖ, яка б допомогла у ситуації з проявами насилля щодо журналістів, проконсультувала, як захищатися і як діяти постраждалим. Також будемо просити щоб представники ЄФЖ оприлюднили звіт про ситуацію в Україні серед професійних журналістських асоціацій та мас-медіа Європи і світу.

Спілка журналістів та Медіа-профспілка наголошують, що нинішня ситуація в країні є загрозливою і дискредитує не тільки силові відомства, а й владу в цілому.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner