Вхід

Рівне вечірнє

До секретаріату обласної організації Національної спілки журналістів України з листом від імені колективу прес-центру Кузнецовської міської ради звернулася його директор Валентина Левицька. Поява цього звернення викликана непростими стосунками, котрі склалися останнім часом між журналістами газети "Вісті Кузнецовська" та міського радіомовлення з однієї сторони та окремими депутатами і керівниками міської ради - з іншої. Таке протистояння призвело у кінцевому підсумку до того, що колектив прес-центру з початку 2014 року має заборгованість по заробітній платі.  Та й перспективи ліквідації цієї заборгованості нині виглядають досить туманними.

Аби в деталях вивчити ситуацію, 25 березня 2014 року до Кузнецовська виїхали голова обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк разом з членами секретаріату обласної журналістської організації Георгієм Александровичем та Віктором Парфенюком. Вони зустрілися з виконуючим обов'язки Кузнецовського міського голови Ігорем Куцом, заступником міського голови Юрієм Кравцем, головою громадської ради при міськвиконкомі Мирославою Воробей, керівниками депутатських фракцій міської ради Ніною Хвалько (ВО "Батьківщина") та Миколою Пешком (ВО "Свобода"), депутатами ради. Майже три години у залі дебатувалися питання шляхів виходу з тієї непростої ситуації, котра склалася у взаєминах журналістів та міської ради - засновника газети "Вісті Кузнецовська" і міського радіо.

Як з'ясувалося, однією з головних причин зростання напруженості у взаєминах, виявилася повна неготовність як колективу прес-центру, так і міської ради працювати в нових економічних умовах. Суть в тому, що упродовж усіх попередніх років фінансування діяльності прес-центру здійснювалося Кузнецовською міською радою шляхом затвердження програми його фінансової підтримки. Розміри цієї підтримки завжди були досить вагомими. У нинішньому році через гостру кризу в політиці, важке фінансове становище в Україні, і в Кузнецовську зокрема, міська рада змушена була припинити виділення коштів під цілу низку програм, в тому числі - й на програму підтримки свого друкованого видання та радіо. Натомість обом сторонам варто було знайти спільну мову при укладанні угоди між прес-центром та міською радою на висвітлення діяльності останньої, як того вимагає чинне законодавство, зокрема - положення ст. 5 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації", виділенні окремим рядком у місцевому бюджеті коштів на висвітлення діяльності міської ради, її депутатського корпусу засобами масової інформації та своєчасної оплати радою наданих ЗМІ послуг. Зрештою, і журналісти прес-центру, і нинішні керівники  міської ради, і присутні на зустрічі депутати після довготривалих суперечок погодилися з тим, що найголовнішими завданнями на найближчу перспективу має бути кардинальна зміна обличчя "Вістей Кузнецовська", його змістовного наповнення, збільшення тиражу, що, у кінцевому підсумку, має позначитися на фінансовому становищі медійної установи.

Поза усяким сумнівом: у цій справі осторонь не повинна стояти і міська рада, передусім - її депутати. Вони разом з журналістами також мають брати участь у творенні своєї газети, її популяризації, а при формуванні бюджету - не забувати про виділення коштів на оплату наданих прес-центром послуг з висвітлення діяльності. Бо лише спільними зусиллями можна подолати ту кризу, котра, на жаль, сьогодні , мов іржа, підточує доброзичливі людські стосунки, замінюючи їх на незрозумілі взаємні образи і звинувачення.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner