Вхід

Рівне вечірнє

Зважаючи на останні події, що розгорнулися довкола редакції газети «Сарненські новини», та враховуючи звернення трудового колективу, сесія Рівненської обласної ради, котра відбулася минулого тижня, створила спеціальну робочу групу. До її складу ввійшли  перший заступник голови обласної ради Микола Драганчук (він же очолив робочу групу), голова постійної комісії обласної ради з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції Валентин Крока, член постійної комісії обласної ради з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією Ярослав Романюк, начальник відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради Богдан Гречко та голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк.

Вчора робоча група приїхала на Сарненщину, аби вивчити ситуацію на місці. У малому залі засідань райдержадміністрації відбулася зустріч за круглим столом її учасників, а також працівників трудового колективу  газети «Сарненські новини» з представниками влади району та міста.

На розгляд учасників круглого столу від колективу «Сарненських новин» було запропонували проект угоди про взаємопорозуміння та спільні дії співзасновників у процесі реформування видання. Паралельно від Сарненських райдержадміністрації, районної та міської рад на узгодження було внесено  меморандум про розуміння та співпрацю між співзасновниками газети. Вислухали думки та аргументи кожної сторони, в тому числі й голів Сарненської районної ради Руслана Серпенінова та райдержадміністрації Ярослава Яковчука.

Однак каменем спотикання у взаємостосунках редакції та місцевої влади знову стала кандидатура на посаду головного редактора. Після гарячої двогодинної дискусії прийшли до єдиного рішення: аби успішно завершити розпочату процедуру реформування друкованого засобу інформації, учасники круглого столу погодили  спільну кандидатуру на посаду головного редактора саме від колективу  «Сарненських новин», оскільки прерогатива при висуненні претендента на цю  важливу посаду відповідно до чинного законодавства належить саме газетярам. Нею стала Вікторія Колядич. Отож можна сказати: перший крок до порозуміння та співпраці між співзасновниками зроблено. Будемо сподіватися, що жодна із сторін таки не порушить цієї домовленості.

"

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner