Вхід

Рівне вечірнє

Зарплати журналістів державних і комунальних ЗМІ прирівняно до окладів держслужбовців

Кабінет міністрів України відрегулював питання оплати праці журналістів державних і комунальних ЗМІ. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.

– Уряд відрегулював питання оплати праці журналістів державних і комунальних ЗМІ. Після завершення роздержавлення потреба у цьому відпаде,  зазначив віце-прем’єр.

Відповідно до постанови розмір посадового окладу головного редактора (редактора) державного або комунального друкованого ЗМІ та керівника державної телевізійної, радіомовної та телерадіомовної організації встановлюється на рівні посадового окладу заступника керівника секретаріату (апарату) відповідного органу держвлади або органу місцевого самоврядування, який є засновником або співзасновником такого ЗМІ чи організації. При цьому посадові оклади журналістів визначаються згідно з переліком посад журналістів державних і комунальних ЗМІ, які прирівнюються до посад керівних працівників, спеціалістів секретаріату (апарату) відповідного органу держвлади або органу місцевого самоврядування.

Постановою також передбачається щомісячна надбавка за вислугу років журналістам державних та комунальних ЗМІ на рівні 3% посадового окладу за кожен календарний рік стажу роботи, визначеного згідно з порядком обчислення стажу роботи, але не більше ніж 50% посадового окладу. 
– При тому, що зараз реалізуються глобальні медіареформи і суспільне мовлення, і роздержавлення газет але поки запрацюють приватні і суспільні нові медіа, зарплати колег зависли на вкрай низькому рівні, – коментує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – Про важливість цього рішення говориться у десятках звернень, які надійшли до НСЖУ від працівників радіо і телебачення, від місцевих газет. І, до речі, коли НСЖУ спільно з Держкомтелерадіо днями проводила велику нараду з реформування преси, Віце-Прем'єр В’ячеслав Кириленко підтримав необхідність прийняття цієї постанови. Сьогодні  маємо результат.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner