Вхід

Рівне вечірнє

Чотири роки тому завдяки зусиллям члена Національної спілки журналістів України, професора Рівненського державного гуманітарного університету Богдана Столярчука та за підтримки секретаріату Рівненської обласної організації НСЖУ було започатковано літературно-мистецьку премію імені самобутнього поета із села Малинівка Гощанського району  Миколи Шакури. А з січня 1987-го до її співзасновників долучився виконком Малинівської сільської ради на чолі із сільським головою Оленою Пивоварчук. З тих пір сільська рада власне і бере на себе всі фінансові витрати, пов'язані з нагордженням переможців творчого конкурсу.

На здобуття цьогорічної Шакурівської премії претендували шестеро осіб. Прикметно й те, що нині на здобуття цієї престижної відзнаки долучилися не лише літератори та майстри художньої творчості Гощанського району як це було раніше. Відтак є надія, що літературно-мистецька премія імені Миколи Шакури, котра за своєю природою є сільською (Малинівською), невдовзі значно розширить географію претендентів на її здобуття.

Отож екслюзивні дипломи та грошові винагороди сьогодні в урочистій обстановці одержали заступник головного редактора Гощанської районної газети "Рідний край, секретар первинної журналістської організації Олександр Форманчук у номінації "Журналістика", поет з міста Дубно Сергій Рачинець у номінації "Поезія/Проза" та художник і різьбяр з села Тучин Гощанського району Олександр Галайчук у номінації "Мистецтво".

Лауреатів Шакурівської премії та усіх присутніх на урочистостях з нагоди її вручення щиро привітали голова журі конкурсу Богдан Столярчук, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк, учасники сільського самодіяльного ансамблю "Серпанок" під керівництвом Тетяни Берташ.


 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner