Вхід

Рівне вечірнє

«Найстрашніше – втратити не зір, а віру», – вважає старопочаївський Гомер – поет Василь Лящук, який повністю осліп ще понад двадцять років тому. Усупереч непроглядній темряві, він продовжує випромінювати світло і мережити вірші. Поезія для нього – це повітря, яким він дихає, і вода, що тамує спрагу. З-під його пера вийшли у світ понад тисячу віршів, що помістилися у восьми поетичних збірках.

З творчим доробком члена Національної спілки журналістів України та члена Національної спілки письменників України, колишнього штатного працівника редакції Рівненської обласної молодіжної газети "Зміна" Василя Лящука численні шанувальники його таланту мали змогу ознайомитися у читацькій світлиці обласної наукової бібліотеки. Вчора тут відзначали 70-річчя від дня народження Василя Кіндратовича.

Привітати ювіляра з поважною датою прийшли його давні друзі, серед яких і відомі в нашому краї поети та письменники Микола Береза, Неоніла Диб'як, Євген Шморгун, Андрій Пастушенко, Микола Пшеничний. А роки спільного навчання в Рівненському державному педагогічному інституті тепло згадували однокурсники Василя Лящука Олександр Костюк та Катерина Щупак. На пошанування іменинника з сусідньої Тернопільщини прибув і його земляк - голова Старопочаївської сільської ради Микола Горпинюк.

Від імені секретаріату обласної журналістської організації Василя Лящука привітав голова правління Дмитро Тарасюк. Він вручив ювіляру одну з найвищих нагород Національної спілки журналістів України - Почесний знак НСЖУ та відповідний диплом.  

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner