Вхід

Рівне вечірнє

Секретаріт Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України з глибоким сумом сповіщає, що 7 вересня 2018 року помер колишній редактор Рокитнівської районної газети, член НСЖУ з жовтня 1959 року Андрій Григорович Гречко.

Він прожив довге – майже 93 роки, насичене бурхливими подіями - життя. Його мала батьківщина – село Хочино, що в Олевському районі на Житомирщині. Сімнадцятирічним юнаком Андрій, як і багато його земляків, пішов у партизани – у загоні очолював молодіжну диверсійну групу. А в 1943-му розпочав свою журналістську діяльність в ролі дописувача до газети, яка видавалася підпільно на тимчасово окупованій гітлерівцями території. Згодом служив у діючій армії.

Після закінчення у 1963 році Вищої партійної школи, був направлений на роботу в Млинівську районну газету заступником редактора. З відновленням у 1965 році Рокитнівського району очолив редакцію місцевої газети. Був на цій відповідальній посаді цілих 20 років. Вийшовши на заслужений відпочинок, Андрій Григорович не поривав зв’язків з пресою – його публікації часто-густо рясніли на сторінках не лише Рокитнівської районної, а й низки обласних друкованих видань. Самі ж рокитнівчани запам’ятали Андрія Гречка не лише як маститого журналіста: окрім пера він майстерно володів і фотоапаратом, і кінокамерою.

«Газета завжди повинна бути тісно пов’язана з простими людьми, служити їм, захищати їх інтереси. А журналісти мають писати правду і завжди пам’ятати про силу газетного слова. Тільки тоді у них буде майбутнє у журналістиці», - так вважав і так завжди діяв Андрій Григорович Гречко.

Висловлюємо щире співчуття родині та близьким покійного. Земля тобі пухом, колего.

Секретаріат Рівненської обласної організації НСЖУ.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner