Вхід

Рівне вечірнє

Про це розмірковували минулого четверга у Рівному як штатні працівники редакцій газет і телерадіокомпаній, так і громадські активісти. Тема для дискусії обрана не випадково. Як свідчить статистика, в Україні почастішали випадки протидії роботі медійників. Так, за даними моніторингу Національної спілки журналістів України та партнерських громадських організацій за дев'ять місяців поточного року індекс фізичної безпеки журналістів України вже сягнув позначки 64, тоді як упродовж цілого минулого року було зафіксовано 74 перешкоджання професійній діяльності журналістів. Найбільше їх зареєстровано у місті Києві та Київській області (21), Дніпропетровській (8) та Одеській (6), по три - у Волинській, Полтавській, Донецькій, Херсонській та Миколаївській областях. На щастя, Рівненщина в цьому неприємному списку посідає одне з останній місць. Маємо лише два сумні факти: підпал влітку цього року в Рівному офісного приміщення агенції журналістських розслідувань "4 влада" та напад на знімальну групу телеканалу "Рівне-1" так званих бурштинокопачів.

Як повідомив колег головний редактор порталу "4 влада" Володимир Торбіч, правоохоронцям вже вдалося встановити та затримати особу підпалювача їхнього офісного приміщення. На жаль, до цього часу невідомим залишається, а, можливо, й залишаються імена замовника (замовників) самого злочину проти журналістів. Так само, як непокараними залишаються нападники на знімальну групу телеканалу "Рівне-1", котрі у північних районах нашої області готували сюжет про незаконне видобування бурштину. І це, незважаючи на те що обличчя зловмисників чітко зафіксувала відеокамера і ці приголомшливі кадри давно є у розпорядженні поліцейських та прокуратури.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, котрий прибув на зустріч з рівненськими колегами, зазначив, що останнім часом почастішали випадки, коли до інцидентів з журналістами стають причетні посадовці, чиновники та депутати різних рівнів. З початку року таких випадків вже є аж сім. Ще у 10 нападах на медійників звинувачуються самі поліцейські або ж працівники інших силових відомств. Маємо навіть один випадок із застосуванням зброї.

Усі учасники зустрічі були одностайними в тому, що лише взаємодопомога, взаємна підтримка, лише "відчуття ліктя" колег допоможуть журналістам зробити свою професію більш безпечною. 


 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner