Вхід

Рівне вечірнє

Сумна звістка прийшла сьогодні вранці до секретаріату нашої обласної журналістської організації: вчора, ближче до півночі, після тяжкої і тривалої хвороби відійшов у засвіти член Національної спілки журналістів України з травня 1976 року, один із засновників та багаторічний редактор Острозької міської газети "Замкова гора", талановитий публіцист, принциповий і непідкупний газетяр, людина непідробної веселої вдачі і просто вірний та безкорисливий товариш Всеволод Костянтинович Ковальчук. Колеги, старші за віком, називали у вузькому колі його просто - Сєва.

Народився Всеволод Ковальчук у древньому і знаменитому селі Дермань Другий сусіднього Здолбунівського району 20 вересня першого повоєнного 1946 року. Ще навчаючись у середній школі, проявив талант до краснописьменства. Отож без усяких труднощів вступив на факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Закінчив його у 1974 році. Свою журналістську майстерність відточував разом зі своїм побратимом по перу Валерієм Баталовим у редакції Острозької районної газети "Зоря комунізму" (тепер - "Життя і Слово"). Тут пройшов шлях від кореспондента до завідувача відділом. Згодом очолив редакційний колектив новоутвореної Острозької міської газети "Замкова гора".

Навіть вийшовши на заслужений відпочинок, Всеволод Костянтинович не поривав зв'язків із цим періодичним виданням - на його сторінках час від часу з'являлися за його підписом цікаві  різножанрові матеріали.

Поховали Всеволода Ковальчука сьогодні на одному з цвинтарів древнього Острога. Нехай земля тобі, дорогий друже і колего, буде пухом, а наша пам'ять - незгасною.

Секретаріат Рівненської обласної організації НСЖУ.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner