Вхід

Рівне вечірнє

Президент України Віктор Янукович надав доручення про підготовку проекту закону про роздержавлення друкованих засобів масової інформації. Доручення «Щодо роздержавлення друкованих засобів масової інформації»  направлено прем'єр-міністру України Миколі Азарову. Про це йдеться на сайті глави держави.

Як вказано у дорученні, Уряд повинен «забезпечити прискорення доопрацювання за участю Національної спілки журналістів України, фахових об'єднань, трудових колективів редакцій проекту Закону України про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Проект закону вимагається подати Президентові України для внесення на розгляд Верховної Ради України як невідкладний.

Термін подання проекту закону про роздержавлення друкованих засобів масової інформації - 5 квітня 2013 року.

Метою підготовки проекту закону про реформування друкованих ЗМІ, зазначається в дорученні Віктора Януковича, є «виконання зобов'язань України перед Парламентською Асамблеєю Ради Європи щодо роздержавлення друкованих засобів масової інформації, заснованих органами державної влади, органами місцевого самоврядування, а також дальшого впровадження європейських стандартів у цій сфері».
Прес-секретар президента, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів Дарія Чепак повідомила і прокоментувала інформацію про розпорядження Президента України 21 березня, під час засідання експертної ради з питань приведення українського законодавства до європейських стандартів у сфері медіа, яка діє в рамках «Відкритої розмови».

На думку Дарки Чепак, це розпорядження є наслідком діяльності експертної ради з питань приведення законодавства у сфері медіа до європейських стандартів рамках програми «Відкрита розмова». Нагадаємо, на попередньому засіданні, яке відбулося 26 лютого, експерти пропонували президенту як суб'єкту законодавчої ініціативи зареєструвати компромісний законопроект і обіцяли свою допомогу.

Останній законопроект «Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації» був розроблений Держкомтелерадіо і переданий 5 жовтня 2012 року до Кабміну. Уряд в свою чергу 22 листопада повернув цей проект на доопрацювання.

У доопрацьованому законопроекті за пропозицією Мінекономрозвитку та Держпідприємництва вилучено положення стосовно: безоплатної передачі у власність господарського товариства, створеного трудовим колективом реформованого друкованого ЗМІ; встановлення для редакцій реформованих друкованих ЗМІ пільгових умов надання в оренду приміщень; надання державної підтримки реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження.

11 лютого 2013 року Держкомтелерадіо провело узгоджувальну нараду з НСЖУ, яка заявила, що не підтримує зауваження Мінекономрозвитку та Держпідприємництва та заперечуватиме проти ухвалення закону у запропонованій редакції.

Учасник засідання експертної ради член Комітету з питань свободи слова та інформації Рустам Раупов повідомив, що народні депутати 21 березня зареєстрували свій законопроект «Про  реформування друкованих засобів масової інформації». За його словами, в проекті враховані всі пропозиції НСЖУ. Наразі тексту законопроекту на сайті парламенту ще немає. Тепер згідно з регламентом Верховної Ради, альтернативний законопроект можна зареєструвати тільки протягом 14 днів.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner