Вхід

Рівне вечірнє

21 грудня відбулося останнє у 2023 році засідання секретаріату Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України. Розглянувши подані документи, секретаріат затвердив рішення первинних журналістських організацій редакції Радивилівської газети "Прапор Перемоги", факультету журналістики Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука та редакції газети Рівненського єпархіального управління Православної церкви України"Духовна нива" і прийняв у члени Національної спілки журналістів України БЕРНАЦЬКОГО Олега Васильовича - директора ТОВ «Редакція Радивилівської газети «Прапор перемоги», МУЗИКУ Ларису Василівну - редактора Радивилівської газети «Прапор перемоги». МОРОЗЬКА Андрія Валентиновича -  редактора «Телевізійної служби" Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’ячука та СТЕФАНИШИНА Василя Яковича -  священника Свято-Воскресенського кафедрального собору м. Рівне, позаштатного кореспондента газети «Духовна нива». Щиро вітаємо колег з такою знаковою подією у їх житті і зичимо щедрих ужинків на творчій ниві.

На запрошення членів секретаріату доцент факультету журналістики МЕГУ імені академіка Степана Дем'янчука, заслужений журналіст України Віктор Мазаний презентував колегам щойно виданий власний "Біобібліографічний довідник". Більш детальна інформація про цю подію - на нашому сайті у розділі "Актуально".

Члени секретаріату відгукнулися на звернення свого колеги Сергія Скібчика - прес-офіцера 65 бригади Збройних сил України, який вже майже два роки боронить незалежність України у двобої з російськими загарбниками на східних рубежах держави і одноголосно прийняли рішення про надання з бюджету обласної організації НСЖУ нашим захисникам фінансової допомоги на придбання антидронової зброї.

Члени секретаріату заслухали звіт бухгалтера обласної журналістської організації Надії Пелех про результати фінансової діяльності  у 2023 році та затвердили бюджет на 2024 рік.

Відповідно до п. 3.3 Статуту Національної спілки журналістів України за втрату зв’язків з організацією, несплату без поважних причин членських внесків більше двох років  секретаріат виключив з лав Національної спілки журналістів України ВАЩУКА Василя Тарасовича, членський квиток № 19036, перебував на обліку в первинній організації «Терра-У» (заборгованість по внесках з 2019 року); ГАБДУЛХАКОВА Юрія Борисовича, членський квиток № 26633, перебував на обліку в первинній організації ТРК «Рівне-1» (заборгованість по внесках з 2018 року); НАУМЕЦЬ Ірину Віталіївну, членський квиток № 23240, перебувала на обліку в первинній організації редакції газети «Новини Костопільщини» (заборгованість по внесках з 2018 року); ПОГОРЄЛОВУ Інну Василівну, членський квиток № 26691), перебувала на обліку в Рівненській міській організації (заборгованість по внесках з 2019 року).

 

7 вересня 2023 року відбулося чергове розширене засідання секретаріату Рівненської обласної організації НСЖУ. Члени секретаріату, розгляшувши подані пакети документів, затвердили рішення зборів первинних осередків і таким чином прийняли в члени Національної спілки журналістів України ГНАТЮК Тамару Володимирівну, завідуючу бібліотекою с. Любиковичі Сарненського району, позаштатного кореспондента газети «Сарненські новини»; ГОЛЬОВСЬКУ Христину Володимирівну, блогера з м. Костопіль; КЛІМЧУК Любов Володимирівну, вільного журналіста з Дубровиці, позаштатного кореспондента газети «Сарненські новини»; КОЛЯДИЧА Едуарда Степановича, кореспондента газети «Сарненські новини» та ГАЛАЩУК Іванну Сергіївну, позаштатного кореспондента інтернет-видання "СарниNews.City".  Щиро вітаємо колег із цією знаковою подією у їх творчому житті.

Під час засідання секретаріату групі медійників, котрі нині у лавах Збройних Сил відстоюють незалежність України у двобої з російськими загарбниками були вручені Почесні грамоти Рівненської обласної ради. Серед нагороджених - Олександр КУРСИК, Дмитро ПАВЛОВ, Ігор ПРОКОПЧУК, Сергій СКІБЧИК, Ігор ТАРАСЮК та Олександр ФОРМАНЧУК. А головний редактор газети "Вісті Рівненщини" Василь БУРЧЕНЯ, вільний журналіст з Дубровиці Любов КЛІМЧУК, головний редактор "Сарненських новин" Світлана ЛЯШКО та головний редактолр Млинівської газетии "Гомін і К" ВІталій ТАРАСЮК отримали нагрудні "Знаки пошани" від Міністерства оборони України за надання всебічної допомоги під час збройної агресії російської федерації, плідну співпрацю зі Збройними Силами України, патріотизм та активну громадянську позицію.

Члени секретаріату прийняли рішення про нагородження спеціальною відзнакою НСЖУ колективу редакції газети "Володимирецький вісник" з нагоди 80-річчя виходу в світ першого номера друкованого видання. До нагородження Почесними грамотами НСЖУ представлені таокж діючі і колишні журналісти газети, котрі залишили помітний слід власними публікаціями на її сторінках.

Секретаріат задовільнив заяви РАКОВЦЯ Едуарда Кириловича та призупинив його членство в лавах Національної спілки журналістів України, ЮРКОВОЇ Олександри Давидівни щодо надання їй матеріальної допомоги на лікування, СТЕПАНЮКА Олександра Васильовича про відновлення його в рядах НСЖУ.

Зважаючи на складну ситуацію, яка склалася останнім часом у стосунках редакцій газет та "Укрпошти", масові невиправдані скорочення з боку останньої листонош та ліквідацію поштових відділень, що вкрай негативно позначається на доставці друкованих видань їх передплатникам, секретаріат обласної організації НСЖУ прийняв відповідну заяву. Цей документ одразу було надіслано до центрального офісу Національної спілки журналістів України. З повним тестом заяви можна ознайомитися на нашому сайті в розділі "Новини".

 

19 травня 2023 року відбулося чергове засідання секретаріату Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України.

Секретаріат, розглянувши подані заяви, затвердив рішення первинних журналістських організацій Зарічненської газети "Полісся" та газети Рівненської єпархії Православної церкви України "Духовна нива" і прийняв у члени Національної спілки журналістів України ПОЛЮХОВИЧ Марію Іванівну - позаштатного кореспондента газети "Полісся" та СИНИЦЮ Мирослава Антоновича - благочинного Свято-Покровської релігійної громади ПЦУ у м. Березне, позаштатного кореспондента газети "Духовна нива". Щиро вітаємо колег, зичимо нових творчих злетів у медійному просторі.

У зв'язку з припиненням  виходу газет "Вісник Демидівщини", "Нове життя" та "Слово і Час " секретаріат РОО НСЖУ прийняв рішення про впорядкування назв первинних організацій: у колишніх Демидівському районі - Демидівська, Здолбунівському - Здолбунівська, Рівненському - Рівненська територіальні організації.

Секретаріат прийняв рішення про відзначення професійного свята - Дня журналіста. Цьогоріч урочистості відбудуться 2 червня в смт. Млинів. У програмі - відкриття пам'ятної дошки померлим журналістам Євгенові Цимбалюку та Василю Худику на фасаді редакції Млинівської газети "Гомін і К", покладання вінків до могил Євгена та Василя на місцевому цвинтарі, відвідання Млинівського державного технолого-економічного коледжу, нагородження переможців творчого конкурсу у номінаціях "Газета 2023 року", "Радіо 2023 року", "Журналіст 2023 року", "Громадський кореспондент 2023 року", "За краще висвітлення у ЗМІ військово-патріотичної тематики на приз імені Олександра Бухтатого", "Первинна журналістська організація 2023 року" з врученням перехідного кубра РОО НСЖУ імені Володимира Шишкова.

Секретаріат також прийняв рішення про проведення ХХІІІ літньої Спартакіади журналістів Рівненщини. Змагання пройдуть 17-18 червня 2023 року на базі оздоровчого табору ФСТ "Україна" у селі Хрінники Дубенського (колишнього Демидівського) району.

Відповідно до п. 3.3 Статуту Національної спілки журналістів України за втрату зв’язків з організацією, несплату без поважних причин членських внесків більше двох років  секретаріат виключив з лав Національної спілки журналістів України ГОМОЛЯ Віктора Івановича, членський квиток № 8882,  перебував на обліку в первинній організації ПАТ НСТУ «Рівненська регіональна дирекція» (заборгованість зі сплати членських внесків з 2016 року); КАЗИМИРСЬКОГО Олександра Івановича, членський квиток № 21166, перебував на обліку в первинній організації редакції газети «Волинь» (заборгованість зі сплати членських внесків з 2016 року); КОЛОМИСА Максима Анатолійовича, членський квиток № 19073, перебував на обліку в первинній організації ПАТ НСТУ «Рівненська регіональна дирекція» (заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року); ЛІФУНА Олександра Володимировича, членський квиток № 21134, перебував на обліку в редакції газети «Слово і Час», м. Рівне (заборгованість зі сплати членських внесків з 2015 року); МЕДВЕДЬ Олесю Євгенівну, членський квиток № 21165, перебувала на обліку в первинній організації редакції газети «Волинь» ( заборгованість зі сплати членських внесків з 2015 року); МЕЛЬНИКА Миколу Васильовича, членський квиток № 26664, перебував на обліку в редакції газети «Слово і Час», м. Рівне (заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року); РОДЗЯК Інну Володимирівну, членський квиток № 8931, перебувала на обліку в первинній організації редакції газети «Вісті Рівненщини» (заборгованість за сплати членських внесків з 2020 року); ТРОФІМЮК Богдану Ігорівну, членський квиток № 8896, перебувала на обліку в первинній організації ПАТ НСТУ «Рівненська регіональна дирекція» (заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року); ЧУБАЯ Михайла Григоровича, членський квиток № 26611, перебував на обліку в первинній організації ПАТ НСТУ «Рівненська регіональна дирекція» (заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року).

 

17 лютого 2023 року відбулося планове засідання секретаріату Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України.

Розглянувши подані документи, секретаріат прийняв у члени Національної спілки журналістів України ГНІТЕЦЬКОГО Костянтина Владиславовича, відеоінженера управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації та КАМЕРІСТОВУ Тетяну Адамівну, начальника прес-служби Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Щиро вітаємо колег з цією знаковою подією у їх житті, зичимо подальших успіхів на творчій ниві.

Голова правління обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк поінформував присутніх про рішення, прийняті 2 лютого 2023 року на черговому пленумі Національної спілки журоналістів України.

До секретаріату обласної журналістської організації письмово звернувся Зарічненський селищний голова Богдан Квачук. Суть цього звернення полягає в тому, що, на думку очільника селищної ради, місцева газета "Полісся" необ'єктивно, з упередженнями висвітлює діяльність виборного колегіального органу. З метою з'ясування всіх обставин конфлікту на засідання секретаріату було запрошено головного редактора газети Семена Полюховича. Після його пояснень та виступів членів секеретаріату Світлани Ляшко, Володимира Дрозюка, Георгія Александровича, Юрія Рачковського, Павла Рачка, Дмитра Тарасюка прийнято рішення, яким керівнику друкованого видання рекомендовано більш виважено підходити до публікацій, що стосуються діяльності місцевої влади. Ніхто ж не забороняє критикувати її роботу. Але критика має бути об'єктивною, факти - доказовими. Що ж до самої влади, то члени секретаріату обласної організації НСЖУ були одностайними в тому, аби й вона не сприймала кожну критичну публікацію в штики, знаходила спільну мову з місцевими журналістами, своєчасно і в повному обсязі оплачувала послуги редакції "Полісся", котрі остання надає, висвітлюючи діяльність виборного органу.

Члени секретаріату затвердили основні напрямки роботи, внесли зміни до Положення про творчі конкурси РОО НСЖУ у 2023 році.

Відповідно до п. 3.3 Статуту Національної спілки журналістів України за втрату зв’язків з організацією, несплату без поважних причин членських внесків більше двох років  секретаріат виключив з лав Національної спілки журналістів України ГАРМАТЮКА Валерія Миколайовича, членський квиток № 8879,  перебував на обліку в первинній організації МЕГУ ім. Степана Дем’янчука (заборгованість зі сплати членських внесків з 2017 року); ГОЛОВАЧ Надію Данилівну, членський квиток № 23215, перебувала на обліку в первинній організації редакції газети  «Вісник Демидівщини» (заборгованість зі сплати членських внесків з 2017 року); ЛЕЙЧУКА Сергія Івановича, членський квиток № 21122, перебував на обліку в Рівненській міській організації (заборгованість зі сплати членських внесків з 2013 року); МАРТИНЮК Марію Сергіївну, членський квиток № 26602, перебувала на обліку в Рівненській міській організації (заборгованість зі сплати членських внесків з 2015 року); ПОЛІЩУКА Ярослава Олексійовича, членський квиток № 23894, перебував на обліку в первинній організації редакції газети «Вісті Рівненщини»(заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року); ПРОКОПЧУКА Андрія Павловича, членський квиток № 26647, перебував на обліку в первинній організації інформаційного порталу «ЧаРівне» (заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року); САДОВСЬКУ Вікторію Юріївну, членський квиток № 26270, перебувала на обліку в первинній організації редакції газети «Вісник Демидівщини» (заборгованість зі сплати членських внесків з 2017 року) та ЯЩУК Ірину Михайлівну, членський квиток № 23897, перебувала на обліку в Рівненській міській організації  (заборгованість зі сплати членських внесків з 2016 року).

 

25 листопада 2022 року відбулося планове засідання секретаріату Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України.

На підставі поданих документів секретріат прийняв у члени Національної спілки журналістів України ШЕВЧУК Софію Опанасівну, пенсіонера, позаштатного кореспондента газет «Слово і Час», «Клеванський тракт» та ЯКОВЛЄВУ Наталію Володимирівну, пенсіонера позаштатного кореспондента  газет «Нетішинський вісник», «Енергія». Щиро вітаємо колег з такою важливою подією у їх житті, зичимо нових творнчих звершень під мирним небом України.

Члени секретаріату розглянули та обговорили питання "Про досвід роботи редакції газети «Володимирецький вісник» в умовах російсьько-української війни". Про здобутки редакційного колективу інформувала колег виконуюча обов'язки головного редактора видання Людмилоа Босик. Секретаріат прийняв рішення, яким схвалив діяльність творців "Володимирецького вісника" в період воєнного стану та рекомендував поширити цей досвід на редакційні колективиусіх  друкованих видань Рівненщини.  Крім цього члени секретаріату звтвердили кошторис обласної організації НСЖУ на 2023 рік.

Відповідно до п. 3.3 Статуту Національної спілки журналістів України за втрату зв’язків з організацією, несплату без поважних причин членських внесків більше двох років  секретаріат виключив з лав Національної спілки журналістів України БАРАНЧУК Галину Михайлівну (членський квиток № 8916,  перебувала на обліку в первинній організації ПАТ НСТУ «Рівненська регіональна дирекція», заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року), МУСАЄВА Юрія Шамсадіновича (членський квиток № 26626, перебував на обліку в первинній організації ПАТ НСТУ «Рівненська регіональна дирекція», заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року), САВУЛЯКА Руслана Орестовича (членський квиток № 8803, перебував на обліку в первинній організації ПАТ НСТУ «Рівненська регіональна дирекція», заборгованість зі сплати членських внесків з 2018 року), САМЧУКА Віктора Михайловича (членський квиток № 26677, перебував на обліку в Рівненській міській організації, заборгованість зі сплати членських внесків з 2019 року), СИДОРЧУКА Миколу Миколайовича, перебував на обліку в Рівненській міській організації, заборгованість зі сплати членських внесків з 2019 року).

 
Більше статтей...
An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner