Вхід

Рівне вечірнє

НСЖУ розробила «Дорожню карту» реформування комунальних газет

Робоча група НСЖУ з питань реформування преси разом з активом Асоціації місцевої преси протягом 14-15 січня розробили «Дорожню карту» реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ.Ми символічно назвали її «15 кроків до свободи».

15 пунктів, 15 кроків, які необхідно буде пройти кожному виданню, кожному колективу редакції.

Це, фактично – календарний план реформування. Він складений більше для учасників «пілотного», першого етапу реформування. Спільними для всіх редакцій є тільки пункти про проведення перших зборів трудових колективів і необхідність проведення сесій відповідних рад, направлення клопотань до Держкомтелерадіо про включення до зведеного переліку об’єктів реформування.

Терміни виконання деяких пунктів для кожної редакції будуть різними, адже на проведення зборів трудових колективів редакцій дається строк до 31 березня 2016 року. Тож дати зборів будуть різні, як і дати сесій районних рад, які мають бути проведені протягом місяця з дня надходження пропозицій трудових колективів.

Але дещо буде спільним для всіх «пілотників». Так, Кабінет Міністрів однією постановою затвердить перелік учасників першого етапу реформування. Це відбудеться після прийняття рішень всіх сесій районних, міських рад про реформування редакцій.

Далі почнеться процедура реорганізації кожної редакції – «пілотника» (проведення других зборів трудових колективів з перетворення редакцій в інші суб’єкти господарювання, держреєстрація перетворених підприємств, перереєстрація видань тощо).

Пізніше на сайті НСЖУ з’являтимуться коментарі і роз’яснення щодо всіх кроків реформування, публікуватимуться зразки документів.

Якщо у вас будуть виникати якісь питання, на які ви не знайшли відповіді в розміщених на сайті НСЖУ матеріалах, ви можете направляти їх на електронну адресу спілки. Ваші питання і відповіді на них розміщуватимуться в окремому розділі сайту НСЖУ.

Робоча група НСЖУ з питань реформування друкованих ЗМІ

"Дорожню карту" можна скачати тут

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner