Вхід

Рівне вечірнє

Упродовж 2019 року у всьому світі вбили 49 журналістів, два випадки припало на Європу — зокрема в Україні вбили черкаського журналіста Вадима Комарова.

Про це повідомляє Європейська федерація журналістів з посиланням на дані міжнародної федерації.

Так, організація радіє зменшенню кількості убивств журналістів у порівнянні з 2018 роком, коли таких випадків було зафіксовано 95.

«Але значна кількість вбивств та їх мотиви нагадують про те, що насильство проти журналістів все ще поширене, а за безкарність за злочини проти фізичної безпеки медіапрацівників повинні нести відповідальність представники влади», — заявили у федерації.

Так, найбільше випадків убивств журналістів зафіксовано у Латинські Америці (18), далі йдуть Азійсько-Тихоокеанський регіон (12), Африка (9), Близький Схід і Арабський світ (8) та Європа (2).

Крім Комарова у Європі в минулому році убили журналістку Ліру Маккі, яка висвітлювала безлади у місті Лондондеррі у Північній Ірландії, які сталися напередодні пасхальних свят у річницю повстання 1916 року проти влади Великої Британії.

20 червня 2019 року у Черкасах помер журналіст Вадим Комаров: він був у комі понад 46 днів після того, як 4 травня в центрі Черкас його побили невідомі. Тоді журналіста госпіталізували у тяжкому стані, пізніше він впав у кому, з якої не вийшов. Поліція перекваліфікувала справу про напад на журналіста на «умисне вбивство».

Також правоохоронці оприлюднили фоторобот нападника на Комарова. Однак досі ця справа не розкрита.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner