Вхід

Рівне вечірнє

Високу нагороду - Благословенну грамоту з відзнакою блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія за заслуги перед Помісною  Українською Православною Церквою та побожним народом вручили вчора голові Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України, заслуженому журналісту України Дмитру Тарасюку. Цю почесну місію з благословення предстоятеля ПЦУ в єпархіальному управлінні виконав архієпископ Рівненській і Острозький Іларіон. Він подякував багаторічному очільнику журналістів краю за послідовне відстоювання позицій найчисельнішої православної церкви в Україні, котру світове православ'я визнало єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

Приймаючи високу церковну відзнаку, Дмитро Тарасюк зазначив, що подія, котра сталася 5-6 січня 2019 року в соборі святого Георгія - кафедральному соборі Вселенського Патріархату, а йдеться про одержання ПЦУ Томосу про автокефалію, - назавжди увійде в історію України, як одна з найвизначальніших після проголошення Незалежності. " У незалежній, вільній державі має бути церква, відправи у якій здійснюються виключно державною, усім зрозумілою мовою,- переконаний Дмитро Володимирович.- І цей процес є незворотнім".

Довідково: Дмитро Тарасюк очолює Рівненську обласну організацію Національної спілки журналістів України з жовтня 2005 року. На обліку в обласній організації нині перебуває понад 550 членів НСЖУ, котрі працюють на штатній роботі  в редакціях друкованих та електронних засобів масової інформації області або ж тісно співробітничають з цими редакціями на громадських засадах. Серед них майже десять священників. До речі, на обліку в Рівненській обласній організації НСЖУ з  грудня 2005 року перебуває і блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. На чавс прийому в Національну спілку журналістів України він працював на посаді прес-секретаря Рівненського єпархіального управління, був активним дописувачем газети "Духовна нива".

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner