Вхід

Рівне вечірнє

Українські журналістські організації закликають Міжнародну федерацію журналістів позбавити членства і засудити союз журналістів росії, який утворює свої осередки на тимчасово окупованих українських територіях – у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

Поки ми разом із вами рятуємо сотні журналістів, які стали жертвами війни, тікаючи від переслідування росіян з окупованих територій чи прифронтових зон, союз журналістів росії є інструментом війни та окупації, – зазначає у зверненні до керівництва Міжнародної федерації журналістів голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа профспілка України наполягають на виключенні союзу журналістів росії зі складу Міжнародної федерації журналістів. Відповідний протест надіслано до виконкому МФЖ 25 жовтня, одразу як стало відомо про рішення сжр утворити свої осередки у 4 тимчасово окупованих українських областях.

«Такі дії стали продовженням безкарності з боку міжнародної спільноти за відкриття російської філії в незаконно анексованому Криму.

Донецька, Луганська, Херсонська та Запорізька області є українськими територіями. У цих регіонах давно створені та працюють осередки Національної спілки журналістів України та Незалежної медіа-профспілки України. Створення осередків сжр на території України є серйозним порушенням міжнародного права, втручанням у сферу діяльності НСЖУ та НМПУ  і має викликати негайну реакцію з боку МФЖ», – наголошується у листі до штаб-квартири МФЖ у Брюсселі, підписаному очільниками українських журналістських організацій Сергієм Томіленком та Сергієм Штурхецьким.

З перших днів повномасштабної війни Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України повідомили офіс МФЖ про неправомірні дії спілки журналістів росії, засуджували російських пропагандистів, винних у розпалюванні ворожнечі.

На Конгресі МФЖ, який проходив улітку цього року, представники сжр не були обрані до складу керівних органів мфж, а конгрес засудив російську пропаганду і висловив солідарність із українськими журналістами. Водночас НСЖУ та НМПУ наполягають на повному виключенні сжр зі складу МФЖ.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner