Вхід

Рівне вечірнє

Між цими двома світлинами - відстань більша, ніж у тридцять років. Бо саме у квітні 1992-го в етері Рівненщини внерше на екранах телевізорів з'явилася заставка "10 канал".  Саме таку назву отримала перша в нашому краї медійна організація, головним продуктом якої стали телепередачі. На той час то був справжній фурор. Ті перші ведучі інформаційних та інших програм, котрі з'являлися у вечірній час на голубих екранах мешканців краю, одразу ставали досить популярними постатями. Старожили, певно, й досі пам'ятають імена Дмитра Тарасюка, Зінаїди Ульяніної, Миколи Кривого, Тетяни Ляшенко. Це вже згодом до цієї четвірки доєдналися Оксана Фусик, Світлана Стельмащук, Андрій Смусь, Євген Васильченко, Руслан Ярмолюк, Ольга Корінь, Лариса Тимофеєва, Ірина Парфенюк, Сніжана Сидорук, Володимитр Конєв...А скільки через "десятку" пройшло людей, які працювали на загальний етер, але, так би мовити, завжди були "за кадром"?  Це Костянтин Бертух і Володимир Романюк,  Іван Міхай і Валентин Комацький, Олег Горопаха і Ярослав Катеринчик, Олександр Демчик і Віктор Дмитрієв, Людмила Власюк і Віктор Селюченко... Та хіба всіх перелічиш?

На жаль, сталося так, що "10 канал", з незалежних від його штатних працівників причин, згодом припинив свою діяльність в телерадіопросторі краю. Але ті, хто прошов вишкіл у цій телекомпанії, без роботи, як правило, не лишалися. Їх залюбки брали у свої команди послідовники "десятки" - Рівненська обласна державна телерадіокомпанія і ТРК "Рівне-1".  Не відмовлялися від таких кадрів і столичні телекомпанії.

Про всі приємні  і не досить приємні події тридцятирічної давності згадали під час зустрічі в офісі обласної організації Національної спілки журналістів України ті, хто був у лавах телевізійних першопрохідців нашого краю.  А на згадку про цю  зустріч  голова обласної організації НСЖУ, заслужений журналіст України Дмитро Тарасюк вручив кожному з її учасників грамоти за вагомий особистий вклад у розвиток інформаційної сфери вільної України, створення та становлення першої на Рівненщині недержавної телекомпанії "10 канал, ltd". Ну, і, звичайно, було традиційне "сімейне" фото.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner