Вхід

Рівне вечірнє

Вчора в Рівненській обласній науковій бібліотеці оголосили підсумки ХІІІ обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини -2023».

Упродовж півроку бібліотекарі краю організовували онлайн опитування, в якому взяло участь понад 10 тисяч читачів. Було відібрано понад 700 видань місцевих письменників. У заключному етапі змагання відбулось між 71 книгою. Саме із них і було вибрано 10 найкращих видань Рівненщини 2023 року.

Серед переможців конкурсу є чимало членів Національної спілки журналістів України. Так, у номінаціях «Краще видання з мемуаристики та документалістики» і «Краще поліграфічне видання» дипломи вручили Валерію Войтовичу за книги «Волинське Полісся. Степанський край: історія та культура» та «Оскар Сосновський. Скульптор».

У номінації «Краще прозове видання» члени конкурсної комісії одноголосно присудили Спиридону Кравчуку з Гощі за роман «Бурелом», у номінації «Краще видання для юнацтва та молоді» - колишньому головному редактору газети «Вісті Рівненщини» і екс-голові обласної організації Національної спілки журналістів України Петру Велесику за повість «Летовище», у номінації «Краще видання для дітей» - журналісту із Сарн Василю Титечку за книжку «Вчився зайчик рахувати». А в у номінації «Краще художнє оформлення книги» перемогу здобула книжка «Запахло пирогами» члена НСЖУ із Дубно Любові Пшеничної, яку чудово проілюструвала Олена Микула.

Також відзнаки від співорганізаторів конкурсу отримала члени Національної спілки журналістів України Тамара Бацмай за серію інклюзивних книг для дітей «Світ навколо нас» та Іван Дем’янюк  за історичний нарис «Ми вище прапор підіймемо».

Класичного шарму врученню нагород надали мелодії джазу у виконанні народного естрадного ансамблю «Скайлайнер» Рівненського міського Палацу культури під керівництвом Владислава Анчука.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner