Вхід

Рівне вечірнє

У Новій Мощаниці Здолбунівського району відкрито меморіальну дошку уродженцю цього села — Заслуженому журналісту України Борису Гривачевському

Це відбулося 26 квітня, в день народження славного земляка. Щоб вшанувати його пам'ять, сюди приїхали дружина журналіста Людмила і одна з  доньок, Олеся,  наставник по журналістському цеху і друг Емма Бабчук, представники обласної і районної влади, колишні однокласники.

Дружина Бориса Євгеновича розповіла присутнім про його життєвий і творчий шлях, а Емма Антонівна про нелегкі , але сповнені творчої наснаги трудові будні цього справжнього патріота України.

Відкриття меморіальної дошки цій людині стало актом історичної справедливості, бо він сам доклав багато зусиль для вшанування пам'яті десятків тисяч закатованих сталінським режимом  українців. Його книга “Листи з Соловків”, відео- та радіофільми із циклів “Соловецький реквієм”,”Україна нескорена”, численні публікації, успішна реалізація багатьох  інших знакових проектів на телебаченні і радіо принесли журналісту справжнє визнання як в Україні, так і в світі. Він був одним із 462 працівників засобів масової інформації, котрі підписали Маніфест українських журналістів про заборону політичної цензури в Україні. А ще його називають фундатором програм прямого ефіру на телебаченні і радіо в Україні, бо саме там, працюючи в столиці нашої Вітчизни, він вів свої незабутні передачі і удостоївся за них звання Заслуженого журналіста України і лауреата багатьох міжнародних та вітчизняних премій.

Доля відвела йому всього 53 роки життя. Одинадцять літ його вже немає з нами. Але пам'ять про цю людину живе у серцях людей. Це й засвідчило свято на шкільному подвір'ї, яке влаштували односельці завдяки ініціативі депутата райради Ольги Марчук, підтримці працівників освіти та культури села, районної і сільської влади. Тут згусток болю, як називають його книгу “Листи з Соловків” і саму смерть журналіста, переплівся з радістю його пошанування, з радістю від того, що його тут люблять і пам'ятають, з радістю, що є такі люди як Ольга Марчук, як директор місцевої школи Світлана Козік і інші вдячні односельці.

Чин освячення меморіальної дошки здійснив настоятель Свято-Воскресенського монастиря, що на Гурбах, ігумен Онуфрій, а місцеві культпрацівники та освітяни, учні Новомощаницької загальноосвітньої школи 1-2 ступенів, на стіні якої і встановлено цю дошку, подарували присутнім багато прекрасних пісень,в тому числі і місцевих авторів.

 
Интересная статья? Поделись ей с другими:

Comments are now closed for this entry

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
bulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbulletbullet
spinner